Bekkenfysiotherapie voor kinderen

Kinderen met plasklachten en problemen met de ontlasting worden door de  huisarts, kinderarts, GGD, Centrum voor Jeugd en Gezin en consultatiebureauarts naar de kinderbekkenfysiotherapeut verwezen. Maar ouders kunnen ook zelf contact opnemen met Micky Kamta, de kinderbekkenfysiotherapeut van De Nieuwe Dam.

Micky werkt intensief samen met de kinderartsen van het Vlietland ziekenhuis en het Sint Franciscus Gasthuis.  Kinderen met plas- en ontlastingsklachten worden door de kinderarts medisch onderzocht. Hierna volgt het opstellen van een behandelplan. Dit kan zijn medicijnen of een oefenprogramma bij de kinderbekkenfysiotherapeut.

De kinderbekkenfysiotherapeut behandelt kinderen met:

  •  Urineverlies
  • (te) vaak moeten plassen
  • Urineweginfecties
  • Bedplassen
  • Verlies van ontlasting
  • Verstopping
  • Buikpijn
  • Ook geeft zij begeleiding bij het zindelijk worden

Uit onderzoek is gebleken dat verlies van urine of ontlasting voor kinderen één van de ergste dingen is die hen kan overkomen. Urineverlies en verlies van ontlasting kan aanleiding geven tot gevoelens van schaamte of tot pesten door anderen. Door het onvermogen van kinderen om controle te krijgen over hun blaas en darmen doen ze vaak alsof de klacht niet bestaat. Het doel van de behandeling is om de kinderen met behulp van uitleg en oefeningen te helpen van deze klachten af te komen, door ze zelf te laten ontdekken hoe zij een goede controle krijgen over blaas en darmen.

Andere therapieën

Bij Paramedisch centrum De Nieuwe Dam kunt u terecht voor problemen met het bewegen, de houding,  diverse pijnklachten en de spraak

Maak vandaag nog een afspraak

In verband met het coronavirus is de praktijk tijdelijk gesloten. Via telefoon- en videoconsulten kan er wel behandeling plaatsvinden.

 

Heeft u lichamelijke klachten en heeft u behoefte aan advies en oefeningen voor thuis? Dan zijn telefonische en videoconsulten een goed alternatief.

Deze consulten worden door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Dit geldt voor nieuwe aanmeldingen en voor mensen die al onder behandeling zijn.

 

Bel nu 010-7891600 of mail admin@denieuwedam.nl om een afspraak te maken. Ook als u vragen heeft.