Handtherapie

De hand is een uniek onderdeel van het menselijk lichaam en tot vele functies in staat. Met onze handen kunnen we communiceren, werken, sporten, instrumenten bespelen, tillen en gereedschap hanteren.

De anatomie van de hand is zeer fijn en ingewikkeld. Alle onderdelen van de hand zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand ook uiterst kwetsbaar. Bij een letsel of aandoening kan het gebruik van de hand al snel verstoord raken. Handelingen die voorheen als vanzelfsprekend verliepen kunnen ineens de grootste aandacht vereisen.

Een handtherapeut is een erkende fysiotherapeut of ergotherapeut. Middels uitgebreide nascholing en klinische ervaring heeft hij/zij zich gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van personen met een letsel of aandoening van de hand en/of pols.

De handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. Dit kan eenmalig zijn, maar u kunt ook gedurende een langere periode handtherapie krijgen.

Aandoeningen van de hand en pols kunnen op vele manieren ontstaan en zeer verschillend van aard zijn. Instabiliteit van de pols en of vingers, zenuwbeklemmingen, peesontstekingen en breuken kunnen grote gevolgen hebben voor uw handvaardigheid en vragen om speciale zorg.

Een operatie van de hand, pols of onderarm vereist gespecialiseerde chirurgische precisie. Het herstel na een dergelijke operatie vraagt ook om specialistische kennis en zorg.

Andere therapieën

Bij Paramedisch centrum De Nieuwe Dam kunt u terecht voor problemen met het bewegen, de houding,  diverse pijnklachten en de spraak

Maak vandaag nog een afspraak

In verband met het coronavirus is de praktijk tijdelijk gesloten. Via telefoon- en videoconsulten kan er wel behandeling plaatsvinden.

 

Heeft u lichamelijke klachten en heeft u behoefte aan advies en oefeningen voor thuis? Dan zijn telefonische en videoconsulten een goed alternatief.

Deze consulten worden door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Dit geldt voor nieuwe aanmeldingen en voor mensen die al onder behandeling zijn.

 

Bel nu 010-7891600 of mail admin@denieuwedam.nl om een afspraak te maken. Ook als u vragen heeft.