Handtherapie

De hand is een uniek onderdeel van het menselijk lichaam en tot vele functies in staat. Met onze handen kunnen we communiceren, werken, sporten, instrumenten bespelen, tillen en gereedschap hanteren.

De anatomie van de hand is zeer fijn en ingewikkeld. Alle onderdelen van de hand zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand ook uiterst kwetsbaar. Bij een letsel of aandoening kan het gebruik van de hand al snel verstoord raken. Handelingen die voorheen als vanzelfsprekend verliepen kunnen ineens de grootste aandacht vereisen.

Een handtherapeut is een erkende fysiotherapeut of ergotherapeut. Middels uitgebreide nascholing en klinische ervaring heeft hij/zij zich gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van personen met een letsel of aandoening van de hand en/of pols.

De handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. Dit kan eenmalig zijn, maar u kunt ook gedurende een langere periode handtherapie krijgen.

Aandoeningen van de hand en pols kunnen op vele manieren ontstaan en zeer verschillend van aard zijn. Instabiliteit van de pols en of vingers, zenuwbeklemmingen, peesontstekingen en breuken kunnen grote gevolgen hebben voor uw handvaardigheid en vragen om speciale zorg.

Een operatie van de hand, pols of onderarm vereist gespecialiseerde chirurgische precisie. Het herstel na een dergelijke operatie vraagt ook om specialistische kennis en zorg.

Andere therapieën

Bij Paramedisch centrum De Nieuwe Dam kunt u terecht voor problemen met het bewegen, de houding,  diverse pijnklachten en de spraak

Maak vandaag nog een afspraak