Bekkenfysiotherapie voor mannen

Mannen hebben ook een bekkenbodem! Er is maar een klein verschil in bouw tussen de bekkenbodem van mannen en van vouwen; mannen hebben een doorgang minder. Vaak betekent dat, dat voor mannen de bekkenbodem dan ook steviger is en eerder de neiging heeft te sterk te zijn in plaats van te slap.

Als je pijn hebt in het gebied van de prostaat, anus of plasbuis en de uroloog heeft niets kunnen vinden is de kans groot dat het iets te maken heeft met de bekkenbodemspieren die veel te strak staan. Het is een diagnose die vaak lastig te stellen is door de artsen.

Ook mannen kunnen last hebben van het verliezen van urine of ontlasting en ook mannen kunnen een verzakking krijgen (denk aan beroepen waarbij veel getild moet worden)!

Urineverlies bij mannen komt vaak voor na een operatie aan de prostaat, hetzij omdat deze te groot was en de plasbuis dichtdrukte hetzij omdat er een mate van prostaatkanker werd gevonden. Ook mannen kunnen vaak het urineverlies weer onder controle krijgen als ze goed leren de bekkenbodemspieren te gebruiken.

Ook erectiestoornissen en andere seksuele problemen kunnen het gevolg zijn van een niet goed functionerende bekkenbodem en ook dan kan bekkenbodemtraining nogal eens helpen.

Het is dus net zo belangrijk dat mannen weten waar de bekkenbodem zit en hoe ze deze kunnen aanspannen of ontspannen.

Lees meer via:
http://www.pelvicumschiedam.com/%23!mannen/c3jc#!mannen/c3jc
http://www.pelvicumschiedam.com/#!seksualiteit/crlc

Andere therapieën

Bij Paramedisch centrum De Nieuwe Dam kunt u terecht voor problemen met het bewegen, de houding,  diverse pijnklachten en de spraak

Maak vandaag nog een afspraak