Geriatriefysiotherapie

Een geriatriefysiotherapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een aanvullende opleiding voor geriatriefysiotherapie heeft gevolgd. De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kwetsbare ouderen
met een hoge (biologische) leeftijd. Ouderen kampen vaak met meerdere (complexe) aandoeningen op mogelijk fysiek, psychisch of sociaal gebied.

WAT DOET EEN GERIATRIEFYSIOTHERAPEUT?
Gedurende de eerste afspraak zal de fysiotherapeut informatie inwinnen over uw hulpvraag en uw gezondheidstoestand. Dit wordt gedaan aan de hand van een vraaggesprek en enkele testen. Samen wordt er gekeken of de geriatriefysiotherapeut iets voor u kan betekenen en zal er een behandelplan worden opgesteld. De behandeling zal met name bestaan uit oefentherapie gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele
mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. Samenwerking met de ergotherapeut kan hierbij een belangrijke rol spelen.

WANNEER GERIATRIEFYSIOTHERAPIE?
De geriatriefysiotherapeut behandeld ouderen die minder beweeglijk worden en daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Hij helpt ook patiënten die verschijnselen vertonen van ouderdom die ontstaan zijn door bijvoorbeeld:
• een beroerte
• dementie
• de ziekte van Parkinson
• een gebroken heup

Een behandeling kan zowel in de praktijk of aan huis plaatsvinden. Dit hangt af van uw gezondheidstoestand en de mate waarin u mobiel bent.

David van Ooijen is de geriatriefysiotherapeut bij de Nieuwe Dam.

Andere therapieën

Bij Paramedisch centrum De Nieuwe Dam kunt u terecht voor problemen met het bewegen, de houding,  diverse pijnklachten en de spraak

Maak vandaag nog een afspraak

In verband met het coronavirus is de praktijk tijdelijk gesloten. Via telefoon- en videoconsulten kan er wel behandeling plaatsvinden.

 

Heeft u lichamelijke klachten en heeft u behoefte aan advies en oefeningen voor thuis? Dan zijn telefonische en videoconsulten een goed alternatief.

Deze consulten worden door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Dit geldt voor nieuwe aanmeldingen en voor mensen die al onder behandeling zijn.

 

Bel nu 010-7891600 of mail admin@denieuwedam.nl om een afspraak te maken. Ook als u vragen heeft.