Bekkenklachten en zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zijn er grote veranderingen in de belasting van uw rug, bekken en bekkenbodemspieren.  Voor uw lichaam is zwanger zijn een zware klus. Bij een meerlingzwangerschap geld dat nog eens extra!

Als gevolg van de zwangerschapshormonen wordt uw steunweefsel soepeler, dit is met name bedoeld om het bekken in tijdens de bevalling in staat te stellen genoeg ruimte voor de doorgang van de baby te maken. Door het meer beweeglijk worden van de gewrichten in het bekken moeten ook uw bekkenbodemspieren harder werken, en dat juist in een periode dat ze vaak wat zwakker zijn.

Juist daarom moeten vrouwen al in de zwangerschap leren om verstandig met het bekken, de lage rug en de bekkenbodem om te gaan. Dit kunt u leren van de bekkenfysiotherapeute.

Lees meer via:
http://www.pelvicumschiedam.com/#!bekkenklachten/c1zf2

Andere therapieën

Bij Paramedisch centrum De Nieuwe Dam kunt u terecht voor problemen met het bewegen, de houding,  diverse pijnklachten en de spraak

Maak vandaag nog een afspraak

In verband met het coronavirus is de praktijk tijdelijk gesloten. Via telefoon- en videoconsulten kan er wel behandeling plaatsvinden.

 

Heeft u lichamelijke klachten en heeft u behoefte aan advies en oefeningen voor thuis? Dan zijn telefonische en videoconsulten een goed alternatief.

Deze consulten worden door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Dit geldt voor nieuwe aanmeldingen en voor mensen die al onder behandeling zijn.

 

Bel nu 010-7891600 of mail admin@denieuwedam.nl om een afspraak te maken. Ook als u vragen heeft.